"El Değsin Değerlensin " eTwinning Projesi

Okulumuzda uygulanan e-Twinning projelerine her geçen gün yenisi ekleniyor.

12.01.2020 327

 Evlerde  kullanmadığımız atık durumda olan ve sonu çöpe gidecek olan malzemeleri veya eşyaları miniklerimizin ellerinde değerlendirip kullanıma kazandırmayı hedefleyen, bu konuda  gelecek neslimiz olan çocuklarımızda bir bilinç oluşturmak adına 'EL DEĞSİN DEĞERLENSİN'  projesi ile  eğitim paydaşları olan öğretmen –veli- öğrenci üçgeninde etkileşim ve desteklerle 2019-2020 eğitim öğretim yılında öncelikle 2-A sınıf öğretmenimiz Sırrı KARAKAŞ koordinasyonunda, her türlü eksik ve  rehberlik eden 1-A sınıf öğretmenimiz Mustafa YÜKSEL'in   katılım ve destekleriye , 3-A/ 4-A  sınıf öğretmenlerimiz Cemile TOPAÇ , Hüseyin ÜNSAL , okul öncesi öğretmenimiz Fatma GAYRETLİ'nin ek katkı ve katılımlarıyla uygulanmaya başlanmıştır.

        Biz orta yaş neslinin eskiden görmüş olduğu İş Eğitimi ve El Becerileri dersleriyle geliştirdiğimiz el becerilerini bizlerde okulumuzda atıl vaziyette bulunan malzemeleri Nasıl Kullanabilir?  Ve Ne yapabiliriz? Soruları dikkate alınarak farklı fikirler ve farklı materyaller oluşturmayı planlıyoruz. Çocuklarımızda da gizil olarak düşünme becerisini geliştirmeyi  , öz güvenlerini oluşturmayı , el becerisi geliştirmeyi ve eğitim paydaşlarımızdan en önemlisi olan  okul-aile işbirliğini artırmayı planlıyoruz.

         2-A sınıfından  17 öğrenciyle başlayıp okulumuz da bulunan 70 öğrenci ve ailelerimizin katılımıyla kademeli olarak toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla GERİ DÖNÜŞÜM'ün önemli olduğu günümüz zamanında geri dönüşümün önemini nesiller yetiştirmek ümidiyle...